Επίσημο Γυναικείο Κοστούμι: 6 Τρόποι για να Βρεις το Δικό σου!


Έχει έρθει η στιγμή για να παρευρεθείς σε ένα επίσημο event και δεν ξέρεις τι να φορέσεις. Σε έχει πιάσει άγχος και απογοήτευση, τόσο πολύ, που δεν θέλεις να πας καν…

Όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση κάποια στιγμή ή είμαστε και άλλες που νιώθουμε διαρκώς έτσι.

Για αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο άρθρο, ώστε να σου προτείνουμε 6 τρόπους για να βρεις το δικό σου επίσημο γυναικείο κοστούμι!

Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική εκδήλωση, ένα γκαλά ή έναν γάμο ή ακόμα και μια χαλαρή βραδινή έξοδο, η εύρεση του ιδανικού ενδύματος που αντανακλά το προσωπικό σου στυλ θα σε κάνει να νιώσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι.

1. Καθόρισε πρώτα το στυλ σου για να βρεις το ένδυμα σου

Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση ενός κοστουμιού (όπως και οποιουδήποτε άλλου ενδύματος), αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς το προσωπικό σου στυλ. Για παράδειγμα, τι σου αρέσει, τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και για ποια ρούχα έχεις δεχτεί τα θετικότερα σχόλια

Μια ακόμα βασική ερώτηση είναι αν είσαι κάποια που κλίνει προς την κλασική κομψότητα ή προτιμάς να κάνεις μια πιο τολμηρή εμφάνιση με επιλογές πρωτοποριακής μόδας.

Αν πρώτα καταλάβεις τις προτιμήσεις και το στυλ σου, τότε τόσο λιγότερες επιλογές θα έχεις για να βρεις το κοστούμι που σου πηγαίνει. Αυτό είναι θετικό, ναι. Καθώς δε θα χαώνεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες επιλογές. Δηλαδή θα διευκολύνει τη διαδικασία επιλογής

Σκέψου τα χρώματα, τις σιλουέτες και τα μοτίβα που σου ταιριάζουν για να καθοδηγήσεις την αναζήτησή σου!

2. Κάνε μια έρευνα αγοράς - Μάθε τις τάσεις της μόδας!

Η παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων της μόδας μπορεί να σου δώσει πολύτιμες πληροφορίες και να εμπνευστείς. Δε χρειάζεται να σου αρέσουν όλα και δεν είναι απαραίτητο να σου ταιριάζουν όλα.

Αναζήτησε περιοδικά μόδας, ιστοσελίδες με ρούχα αλλά και λογαριασμούς στα social media που παρουσιάζουν τις τρέχουσες τάσεις. 

Ωστόσο, να θυμάσαι ότι οι τάσεις δεν είναι σταθερές και είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα στυλ που ταιριάζει σε εσένα και όχι μόνο να ακολουθείς τυφλά ό,τι είναι δημοφιλές.

Ας δούμε κάποια κλασικά κομμάτια που δύσκολα μένουν εκτός μόδας!

Γυναικείο λευκό κοστούμι - Κλασική επιλογή κορυφαίας ποιότητας

Μπες, δες το και αμέσως θα το θέλεις και εσύ!

Το Lorrie Blazer σε εκρού - άσπρο χρώμα της DIVINE Collection είναι ένα κλασικό και εκλεπτυσμένο ρούχο που θα ανεβάσει το στυλ της γκαρνταρόμπας σου σε νέα επίπεδα. 

Κατασκευασμένο με λεπτομέρεια στις ραφές, αυτό το πανέμορφο σακάκι αποπνέει μια σοφιστικέ διάθεση που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος, παρόλου που το χρώμα του είναι αρκετά σύνηθες.

Η κολακευτική εφαρμογή του θα αγκαλιάζει το σώμα σου σε όλα τα σωστά σημεία, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σε κάθε σου βήμα.

Το υψηλής ποιότητας ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε εξασφαλίζει τη μακροζωία του ρούχου, εγγυώντας ότι αυτό το κλασικό κομμάτι θα αποτελεί βασικό στοιχείο της συλλογής σου για πολλά χρόνια. Value for money!

Ανακάλυψε ένα τολμηρό κοστούμι σε φούξια χρώμα

Το Walter Longline Cut Blazer σε φούξια χρώμα συνδυάζει τέλεια τη φινέτσα με μια έντονη χρωματική πινελιά, κάνοντάς σε ξεχωριστή με μια έντονη αίσθηση του στυλ.

Η λαμπερή φούξια απόχρωση θα δώσει νέα πνοή στο ντύσιμο σου, προσδίδοντάς του μια αύρα αυτοπεποίθησης και τολμηρής προσωπικότητας. 

Σου προτείνουμε λοιπόν το παρακάτω κομμάτι που βλέπεις στην εικόνα. Μπορείς να διαλέξεις το νούμερο που σου ταιριάζει με βάση τον οδηγό για να βρεις το κατάλληλο μέγεθος!

Όπως βλέπεις, η προσαρμοσμένη γραμμή του εκπέμπει επαγγελματισμό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια άνετη και χαλαρή αίσθηση, καθιστώντας το ιδανικό τόσο για επίσημες εκδηλώσεις όσο και για εκλεπτυσμένες casual εξορμήσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι!

Συνδυασμοί για μαύρο γυναικείο κοστούμι 

Τέλος, σου παρουσιάζουμε και το κλασικό μας κομμάτι Nicole Blazer σε μαύρο χρώμα. Ένα απαραίτητο κομμάτι κατά τη γνώμη μας και σύντομα και τη δική σου για τη ντουλάπα σου.

Τι σου αποπνέει με το που το βλέπεις; Ποια συναισθήματα σου δημιουργεί;

Εμείς βλέπουμε ένα κομμάτι απλής κομψότητας και εκλεπτυσμένου στυλ, το οποίο αποτελεί την ιδανική βάση για μια πληθώρα συνδυασμών, κατάλληλων για κάθε περίσταση.

Συνδύασε το κοστούμι αυτό με το ασορτί μαύρο παντελόνι για ένα business casual - επαγγελματικό ντύσιμο που τραβάει την προσοχή και αποπνέει αυτοπεποίθηση. Ο συνδυασμός μαύρο με μαύρο είναι αισθητικά εκπληκτικός!

3. Εξερεύνησε διαφορετικές σιλουέτες - Πειραματίσου!

Ο πειραματισμός με διάφορες σιλουέτες μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις πολύ πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις. Για να καταλάβεις ποιο κομμάτι θα κολακεύει το σχήμα του σώματός σου είναι προτιμότερο να το δοκιμάσεις πρώτα! 

Δοκίμασε διαφορετικά στυλ, όπως κοστούμια σε πιο ζωηρές αποχρώσεις και κοστούμια με σχέδια (για να σπάσεις τη μονοτονία και να ξεχωρίσεις). 

Με λίγα λόγια, εξέτασε και πιο αντισυμβατικές επιλογές. Μπορεί να εκπλαγείς από το πώς μια διαφορετική επιλογή, από αυτές που έχεις συνηθίσει, μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την εικόνα σου.

4. Αναζήτησε έμπνευση και από άλλες κομψές γυναίκες

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, υπήρξαν αμέτρητα fashion idols - Style icons, των οποίων το κομψό και διαχρονικό στυλ συνεχίζει να εμπνέει τις γυναίκες ακόμα και σήμερα. 

Αναζήτησε κάποιες εμφανίσεις όπως αυτές της Bella Hadid, της Kendall Jenner και σε πιο επαγγελματικό level της Michelle Obama, οι οποίες είναι γνωστές για το άψογο γούστο τους και τους συνδυασμούς τους σε κοστούμια!

5. Πώς πρέπει να ταιριάζει πάνω σου το κοστούμι;

Δες πως πρέπει να εφαρμόζει σωστά το κοστούμι σε κάθε μέρος του σώματός σου!


  • Στους ώμους: Πρέπει να ελέγξεις ότι οι ραφές είναι άνετες και δεν είναι λοξές προς τα κάτω.


  • Μπουστάκι/μέση: Το σακάκι θα πρέπει να σφίγγει σφιχτά στη μέση και να εφαρμόζει εύκολα στο μπούστο.


  • Μανίκια: Τα μανίκια θα πρέπει να φτάνουν μέχρι τον καρπό σου για να σου επιτρέπουν κάποια ευελιξία, ώστε να μη λερώνονται εύκολα.


  • Μήκος: Το κάτω μέρος του σακακιού θα πρέπει να αγγίζει ακριβώς πάνω από τους γοφούς σου. Αν το θέλεις πιο μακρύ, τότε μπορεί να τεντώνεται απαλά για να δημιουργήσει ένα σωστό σχήμα.


  • Μπούστο: Βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετή επιφάνεια για το μπούστο σου χωρίς να είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Κράτησε το πάνω σου για λίγα λεπτά ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν σε σφίγγει.

6. Τι άλλο μπορείς να συνδυάσεις με το καινούριο σου κοστούμι;

Σκέφτηκες ποια αξεσουάρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ποια παπούτσια; Δεν είναι αργά να σκεφτείς με τι ακόμα μπορείς να συνδυάσεις το κοστούμι σου, ώστε να απογειωθεί το look!

  • Mix and Match: Επειδή φοράς ένα κοστούμι - σακάκι δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσεις το ιδιαίτερο στυλ σου. Μπορείς να φορέσεις τα αγαπημένα σου πιο “basic” και καθημερινά ρούχα με το σακάκι. Το ίδιο και τα αθλητικά παπούτσια σου.


  • Βάλε και αξεσουάρ: Η προσθήκη κάποιου κοσμήματος μπορεί να σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις την εμφάνισή σου. Εναλλακτικά, σκέψου να φορέσεις ένα γυναικείο καπέλο για μια πιο ευρωπαϊκή εμφάνιση!

Extra tip για το κατάλληλο σετ γυναικείου κουστουμιού σε plus size

Ήρθε η στιγμή που πρέπει να αποδεχτείς τις καμπύλες σου και να νιώσεις αυτοπεποίθηση καθώς μπαίνεις σε οποιοδήποτε χώρο. Μόνο έτσι θα μπορείς να “υποστηρίξεις” το οποιοδήποτε ρούχο και αν φορέσεις!

Ένα γυναικείο oversized σακάκι, μερικές φορές γνωστό ως "boyfriend blazer", είναι κομμένο κάπως μεγαλύτερο από ένα κανονικό γυναικείο σακάκι. Είναι ιδανικά για μια εμφάνιση που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα χωρίς όμως να θυσιάζει τη ποιότητα και την ομορφιά!