ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΔΥΑΣΩ

Αν ανήκεις στις γυναίκες που τους κουράζει να πρέπει συνέχεια να συνδυάζουν τα ρούχα μεταξύ τους για να βρουν ένα άνετο σύνολο, σίγουρα δεν είσαι η μόνη!

Πολλές γυναίκες έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα “one-piece” κομμάτια, δηλαδή σε ρούχα που αποτελούνται από ένα μόνο κομμάτι και δημιουργούν έτοιμα σύνολα χωρίς την ανάγκη για πολύπλοκες αναζητήσεις.

Παραδείγματα αυτών των ρούχων είναι τα φορέματα και οι ολόσωμες φόρμες, που ειδικά το καλοκαίρι είναι ό,τι πιο ελαφρύ και αέρινο μπορείς να επιλέξεις.

Οι ολόσωμες φόρμες είναι μία στυλάτη και μοντέρνα επιλογή ντυσίματος που δεν είναι καθόλου τυχαία στη μόδα. Κολακεύει κάθε σωματότυπο και αναδεικνύει τη θηλυκότητα και το προσωπικό στιλιστικό ύφος κάθε γυναίκας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να διαλέξεις προσεκτικά αυτή που σου ταιριάζει, συνδυάζοντάς τη με τα σωστά αξεσουάρ, κοσμήματα και παπούτσια, λαμβάνοντας υπόψη σου μερικά βασικά κριτήρια.

Πάμε να δούμε παρακάτω πώς μπορείς να κάνεις την ιδανική επιλογή ολόσωμης φόρμας που θα σε εκφράζει απόλυτα:

Πώς να διαλέξεις ολόσωμη φόρμα

Η διαδικασία επιλογής μιας ολόσωμης φόρμας μπορεί να φανεί πολύπλοκη, αλλά ακολουθώντας ορισμένα βήματα μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να επιλέξεις μια ολόσωμη φόρμα που θα σου ταιριάζει και θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και όμορφα:

  • Υλικό: Διάλεξε μια ολόσωμη φόρμα που είναι κατασκευασμένη από υλικό που σου αρέσει και νιώθεις άνετα. Προτίμησε υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό, βισκόζη και ελαστικά υλικά που θα παρέχουν ευκολία και άνεση κινήσεων.
  • Στυλ: Επίλεξε ένα στυλ που ταιριάζει στην προσωπικότητα και το στυλ σου. Υπάρχουν ολόσωμες φόρμες με διαφορετικά στυλ λαιμού, μανικιών και κοψίματος για κάθε γούστο.
  • Εφαρμογή: Η ολόσωμη φόρμα πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο σώμα σου και σε κάνει να νιώθεις άνετα. Πρόσεξε να βρεις το μέγεθος που ταιριάζει στο σώμα σου και μην ξεχνάς ότι καλό είναι να δοκιμάσεις τη φόρμα πριν την αγοράσεις.
  • Λεπτομέρειες: Επίλεξε μια ολόσωμη φόρμα που έχει λεπτομέρειες που σου αρέσουν, όπως πλαϊνές τσέπες, φερμουάρ, κουμπιά κλπ. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο στυλ και την εμφάνιση της φόρμας.
  • Χρώμα: Σκέψου ποιο χρώμα σου ταιριάζει και σε κολακεύει περισσότερο. Μπορείς να επιλέξεις έναν κλασικό τόνο, όπως μαύρο ή μπλε, ή να προτιμήσεις ένα πιο ζωηρό χρώμα που θα ξεχωρίζει, όπως το λιλά.
  • Χρήση: Είναι σημαντικό να σκεφτείς σε ποια περίσταση θα χρησιμοποιήσεις κατά κύριο λόγο την ολόσωμη φόρμα, ώστε να επιλέξεις μια που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Αν θέλεις να παρευρεθείς σε οποιαδήποτε επίσημη περίσταση, θα πρέπει να διαλέξεις ένα διαφορετικό ύφασμα απ’ ό,τι για μία καθημερινή χρήση στο γραφείο, για παράδειγμα.
  • Κόστος: Υπάρχουν πολλές επιλογές σε διαφορετικά επίπεδα τιμών, οπότε μπορείς να βρεις μία ολόσωμη φόρμα που δεν ξεπερνά το ποσό που σκόπευες να δαπανήσεις, ενώ παράλληλα δε στερείται αισθητικής και ποιότητας.

3 προτάσεις για ολόσωμη φόρμα ανά περίσταση

1. Casual στυλ για υπέροχα πόδια

Αν τα πόδια σου είναι το ατού της εμφάνισής σου, τότε μπορείς κάλλιστα να διαλέξεις ένα jumpsuit ή αλλιώς playsuit, δηλαδή ένα ολόσωμο φορμάκι που είναι κοντό σε μήκος και δεν καλύπτει εντελώς τα πόδια σου. Ανάδειξε τη θηλυκότητά σου όπως σου αξίζει, με το ολόσωμο σορτς εμπριμέ VINE που τονίζει την κομψή αισθητική και την καλοσχηματισμένη σιλουέτα σου κάθε στιγμή της ημέρας.

Το συγκεκριμένο ολόσωμο σορτς έχει κοντά μανίκια με ρεβέρ και σούρα με κορδόνι στη μέση για καλύτερη εφαρμογή. Η ίσια γραμμή του και οι πλαϊνές τσέπες προσφέρουν άνεση και στυλ σε κάθε εμφάνιση.

Για casual εμφανίσεις, συνδύασέ το ένα ζευγάρι sneakers ή flat πέδιλα, ενώ είναι μια υπέροχη επιλογή και για βραδινή έξοδο αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα ψηλοτάκουνα παπούτσια και αξεσουάρ.

2. Ολόσωμη φόρμα για φινετσάτη σιλουέτα

Όλες θέλουμε να δείχνουμε λεπτεπίλεπτες και φινετσάτες σε κάθε επίσημη εμφάνισή μας. Μία ολόσωμη φόρμα με σατέν ύφασμα είναι το must-have κομμάτι για να το πετύχουμε.

Η ολόσωμη φόρμα σατέν MARGARET έχει μία απαλή λάμψη που αναδεικνύει το σώμα και το κάνει να δείχνει πιο λεπτό. Η τετράγωνη λαιμόκοψη και η φαρδιά ράντα με αυξομείωση δίνουν μια ελαφριά αίσθηση κομψότητας στον λαιμό και τους ώμους.

Η ζώνη στη μέση της φόρμας αναδεικνύει την καμπυλότητα της μέσης, δημιουργώντας οπτικά μία αίσθηση πιο λεπτής και θηλυκής σιλουέτας.

Το παντελόνι σε ίσια γραμμή δημιουργεί ένα αρμονικό και ισορροπημένο σχήμα, ενώ το κρυφό φερμουάρ στην πλάτη εξασφαλίζει τέλεια εφαρμογή και άνεση, χωρίς να αναιρεί τον κομψό σχεδιασμό της φόρμας.

Θα τη βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως μαύρο, βανίλια, σιέλ και λιλά για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου, αλλά και στην εκάστοτε περίσταση που σε ενδιαφέρει.

Φυσικά, μην ξεχνάς ότι για να δείχνεις ψηλόλιγνη και εντυπωσιακή, βασική προϋπόθεση είναι να συνδυάσεις την ολόσωμη φόρμα σου με ψηλοτάκουνα παπούτσια.

3. Ολόσωμη φόρμα για εντυπωσιακό, sexy look

Κάθε γυναίκα έχει ένα αγαπημένο κομμάτι στη ντουλάπα της που ξέρει ότι μπορεί να τη βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε επίσημη εμφάνιση και βραδινή έξοδο της.

Ένα τέτοιο κομμάτι που κολακεύει κάθε σωματότυπο και κάνει μια γυναίκα να δείχνει εκθαμβωτική και sexy είναι η εξώπλατη ολόσωμη φόρμα MORGAN.

Η λαιμόκοψη halter και το άνοιγμα στο μπούστο τονίζουν μοναδικά την περιοχή του ντεκολτέ, ενώ το εξώπλατο σχέδιο από λεπτές λωρίδες δημιουργεί μια αέρινη και κομψή εμφάνιση.

Το παντελόνι σε ίσια γραμμή και οι πλαϊνές λοξές τσέπες προσθέτουν μια χαλαρή αίσθηση στην εμφάνιση, ενώ το φερμουάρ πίσω διατηρεί την ομοιογένεια του σχεδίου και προσφέρει ένα απαλό touch.

Ανάλογα με το γούστο σου, μπορείς να διαλέξεις την ολόσωμη φόρμα σε ανοιχτό ροζ, εκρού, μαύρο ή φούξια χρώμα. Κάθε ένα από αυτά δίνει την ευκαιρία για εναλλακτικές επιλογές στυλ.

Βάλε τις ψηλοτάκουνες γόβες ή πέδιλα σου και είσαι έτοιμη για την πιο εντυπωσιακή και chic εμφάνιση που θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Με τι παπούτσια να συνδυάσεις την ολόσωμη φόρμα

Όταν φοράς μια ολόσωμη φόρμα, τα παπούτσια που επιλέγεις παίζουν τεράστιο ρόλο, καθώς ένα τέτοιο ντύσιμο τείνει να τραβά τα βλέμματα προς το κάτω μέρος.

Πρέπει να διαλέξεις παπούτσια που θα ταιριάζουν αρμονικά με το σύνολο και θα αναδείξουν τη σιλουέτα σου.

Προτίμησε κατά βάση τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, όπως γόβες ή πέδιλα για να δώσεις μήκος στα πόδια σου αλλά και για μια ολοκληρωμένη επίσημη εμφάνιση.

Αν όμως θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο casual look που θα σε κάνει να νιώθεις κομψή και άνετη κάθε στιγμή στην καθημερινότητά σου, τότε τα flat παπούτσια, όπως τα sneakers, τα χαμηλά μποτάκια ή πέδιλα είναι η ιδανική επιλογή.

Σιγουρέψου επίσης ότι τα χρώματα των παπουτσιών ταιριάζουν με αυτά της φόρμας και ότι τα παπούτσια είναι καλής ποιότητας και δεν τείνουν να κάνουν “φθηνό” το συνολικό look σου.

Για να κάνεις τη διαφορά στυλιστικά, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δώσεις βάση σε αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, ώστε να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό και κομψό στυλ με μια ολόσωμη φόρμα.

Ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα: Τελικές σκέψεις

Τώρα που έχεις μάθει τα πάντα για την ιδανική επιλογή ολόσωμης φόρμας αλλά και για τα παπούτσια με τα οποία μπορείς να τη συνδυάσεις, ήρθε η ώρα να διαλέξεις το “one-piece” κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου που δε θα μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα!

Στο Mind Matter θα ανακαλύψεις όλες τις νέες τάσεις αυτής της σεζόν με ολόσωμες φόρμες και ρούχα υψηλής ραπτικής που διακρίνονται για τη μοναδική φινέτσα και την ασύγκριτη ποιότητα τους.

Περιηγήσου στο eshop μας, ανακάλυψε γυναικεία μοντέρνα ρούχα και απογείωσε το look σου με το κατάλληλο ντύσιμο για κάθε περίσταση!

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς επιλέγω το σωστό μέγεθος ολόσωμης φόρμας;

Είναι σημαντικό να μετρήσεις τις διαστάσεις σου και να βρεις το μέγεθος που ταιριάζει σε αυτές, με βάση τον πίνακα μεγεθών.

Επίσης, πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά την περιγραφή του προϊόντος για να δεις εάν το μέγεθος είναι κανονικό ή μικρότερο από το αναμενόμενο.

 

2. Πώς μπορώ να φορέσω μια ολόσωμη φόρμα για μια επίσημη εκδήλωση;

Για μια επίσημη εκδήλωση, προτίμησε μια ολόσωμη φόρμα με κομψό σχεδιασμό και σε μια απόχρωση που ταιριάζει με το dress code της εκδήλωσης. Συνδύασε τη φόρμα σου με ψηλοτάκουνα παπούτσια και λεπτά κοσμήματα για να ολοκληρώσεις το look σου.

3. Πώς να συνδυάσω αξεσουάρ με την ολόσωμη φόρμα;

Όταν φοράς μια ολόσωμη φόρμα, μπορείς να προσθέσεις αξεσουάρ για να δώσεις λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στο ντύσιμό σου.

Διάλεξε απλά και κομψά κοσμήματα που δεν θα ανταγωνιστούν με την εντυπωσιακή εμφάνιση της φόρμας, όπως μικρά σκουλαρίκια, δαχτυλίδια ή ένα διακριτικό βραχιόλι.

Επίλεξε μία clutch bag ή ένα τσαντάκι που ταιριάζει στο χρώμα της φόρμας. Σε γενικές γραμμές, προσθέτοντας αξεσουάρ στην ολόσωμη φόρμα σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο και ολοκληρωμένο στυλ στο ντύσιμό σου.

 

4. Πώς να πετύχω ένα casual ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα;

Για να υιοθετήσεις ένα πιο casual ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα, μπορείς να προσθέσεις μερικά αξεσουάρ και παπούτσια που να δημιουργούν ένα πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο στυλ.

Για παράδειγμα, φόρεσε μια ολόσωμη φόρμα με ένα ζευγάρι flat παπούτσια ή sneakers, μια δερμάτινη ζώνη γύρω από τη μέση και μια τσάντα ώμου από καμβά.

Μπορείς επίσης να φορέσεις ένα denim jacket ή ένα απλό t-shirt από κάτω για να δημιουργήσεις ένα πιο καθημερινό, χαλαρό και ανεπιτήδευτο look.

Διάλεξε αξεσουάρ και υλικά που δεν είναι υπερβολικά φανταχτερά, αλλά ταιριάζουν με το συνολικό στυλ της ολόσωμης φόρμας, αλλά και με την περίσταση για την οποία προορίζεται.