Πώς να Ντυθώ με Στυλ και να Ξεχωρίζω σε 9 Απλά Βήματα!

1. Κάνε πειραματισμούς για να μάθεις στη πράξη!

Αν δεν σε παρακινούσε κάποιος από μικρή να ξεφεύγεις από τα κλασικά γούστα σου στο ντύσιμο, τότε ίσως είναι δύσκολο να αρχίσεις ξαφνικά να κάνεις πειραματισμούς με τα ρούχα σου. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή!

Κάνε διάφορες δοκιμές με διαφορετικά χρώματα, μοτίβα, σιλουέτες και κοψίματα μέχρι να βρεις αυτό που σε εκφράζει. Θυμήσου, ότι όταν αισθάνεσαι καλά με αυτό που φοράς, είναι βέβαιο ότι θα φανεί και στους άλλους δίπλα σου!

2. Επένδυσε σε κλασικά και σε πιο μοντέρνα κομμάτια

Η δημιουργία μιας ευέλικτης σε ποικιλία και ποσότητα γκαρνταρόμπας θα επιφέρει ισορροπία και ταυτόχρονα θα σε εμπνεύσει για να κάνεις διάφορους συνδυασμούς.

Μπορείς να αγοράσεις βασικά κομμάτια υψηλής ποιότητας, όπως ένα tailored σακάκι, ένα μίνι ή μάξι φόρεμα (σε όποιο χρώμα επιθυμείς) και ένα εφαρμοστό τζιν. Όλα αυτά θα χρησιμεύσουν ως βάση για τα υπόλοιπα σύνολα σου. 

Στη συνέχεια, διάλεξε μερικά statement κομμάτια, όπως μια μπλούζα ή crop top με σχέδια αλλά και σε μονότονο μαύρο και άσπρο χρώμα (ταιριάζουν με τα περισσότερα δευτερεύοντα χρώματα), ένα funky ζευγάρι παπούτσια, ένα μαύρο τακούνι αλλά και ένα μοναδικό αξεσουάρ που θα αντιπροσωπεύει πραγματικά το στυλ σου.

3. Mix and Match για μοναδικές εμφανίσεις

Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να φορέσεις το ίδιο ρούχο με διαφορετικούς τρόπους; Πραγματικά κανείς. Οπότε αγκάλιασε και εσύ την τέχνη του mixing and matching! 

Όπως αναφέραμε ήδη παραπάνω αν έχεις ως βάση ένα καλό τζιν ή μια κομψή φούστα και ένα φόρεμα, μπορείς να συνδυάσεις γρήγορα το αγαπημένο σου σακάκι με ένα ζιβάγκο αν είναι χειμώνας ή με ένα crop top ή τιράντες αν είναι καλοκαίρι. 

Το layering θα σου φανεί σωτήριο για τις ενδιάμεσες εποχές ώστε να βγάζεις τα “μη απαραίτητα” ρούχα όταν χρειαστεί.

4. “Παίξε” με τα αξεσουάρ σου

Τα αξεσουάρ είναι το μυστικό όπλο κάθε κομψού ατόμου που δεν αφήνει στη τύχη την εμφάνιση του. Για να βρίσκεσαι εδώ, τότε και εσύ θέλεις να ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία!

Τα αξεσουάρ έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν ένα απλό ντύσιμο σε κάτι πιο ξεχωριστό. Κάνε διάφορους πειραματισμούς με καλαίσθητα κολιέ, μοντέρνα γυαλιά ηλίου, με πολύχρωμα ή μονόχρωμα κασκόλ ή ακόμα και με ένα ντελικάτο καπέλο

Να θυμάσαι πάντα, όταν πρόκειται για αξεσουάρ ότι η υπερβολή δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο στυλ. Οπότε παν μέτρον άριστον!

5. Δώσε μια ευκαιρία σε νέα χρώματα και σχέδια

Ο μόνος τρόπος για να μην φοβηθείς να εμπλουτίσεις το στυλ σου με πιο ζωηρά χρώματα και παιχνιδιάρικα σχέδια είναι να κάνεις το πρώτο βήμα

Είτε πρόκειται για μια φωτεινή κίτρινη ή φούξια μπλούζα είτε για μια πουά φούστα, η ενσωμάτωση αυτών των στοιχείων μπορεί να ζωντανέψει αμέσως το ντύσιμο σου και επομένως τη διάθεση σου. Δεν είναι μύθος ότι τα χρωματιστά ρούχα ανεβάζουν τη ψυχολογία μας

Σημείωση: Για να δημιουργήσεις μια συνεκτική εμφάνιση πρέπει να εξισορροπήσεις τα τολμηρά νέα αποκτήματά σου με τα πιο ουδέτερα χρώματα που έχεις ως βάση.

6. Δώσε προσοχή στο πως τα εφαρμόζεις πάνω σου

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του ντυσίματος με στυλ είναι να βρεις ρούχα που θα σου ταιριάζουν τέλεια. Είτε αυτό είναι ένα κομψό κοστούμι είτε ένα casual T-shirt, η σωστή εφαρμογή μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Απλά φαντάσου τα μανίκια από το σακάκι που αγόρασες να επιπλέουν ή το καινούριο σου μπλουζάκι να είναι κολλημένο πάνω σου. Όσο ακριβό και αν ήταν, θα χαλάσει αυτομάτως το look σου. 

Σημείωση 2: Κανένα ακριβό ρούχο ή αξεσουάρ δεν είναι καλύτερο από την αυτοπεποίθηση που θα σου δώσει ένα καλά εφαρμοστό ντύσιμο.

Δες εδώ όλους τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς αλλά και πως να τους συνδυάσεις κατάλληλα!

7. Διάλεξε τα καλύτερα δυνατά υφάσματα

Μπορείς να αναμείξεις διαφορετικά υφάσματα και υλικά για να δημιουργήσεις ένα συναρπαστικό σύνολο. 

Για παράδειγμα, έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις ένα χοντρό πλεκτό πουλόβερ με μια κομψή δερμάτινη φούστα ή ένα ρέον μεταξωτό τοπ με ένα σατέν σακάκι. 

Το “παιχνίδι” με τα υφάσματα όχι μόνο προσθέτει μια νέα διάσταση στην εμφάνιση σου, αλλά και αναδεικνύει την fashion-forward προσέγγισή σου.

Ζούμε στην εποχή που όλα αυτά επιτρέπονται, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείς και εσύ; 

8. Μείνε ενημερωμένη με τις νέες τάσεις

Η ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις της μόδας μπορεί να σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι και να σε βοηθήσει να ενσωματώσεις νέες ιδέες που συνεχώς ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα σου. 

Ακολούθησε τις επιρροές της μόδας, διάβασε περιοδικά ή τσέκαρε τα social media για να παραμένεις πάντα ενημερωμένη. 

Αλλά μην ξεχνάς ότι οι τάσεις έχουν σκοπό να εμπνέουν, όχι να υπαγορεύουν το στυλ σου. Επίλεξε τα ρούχα που θα σε κάνουν να νιώσεις άνεση και που θα στο μοναδικό, προσωπικό σου γούστο.

9. Διασκέδασε το!

Πάνω απ' όλα, η μόδα έχει σκοπό να είναι διασκεδαστική και εκφραστική. Μην την παίρνεις πολύ σοβαρά διότι θα…αγχωθείς άδικα! 

Χρησιμοποίησε την ντουλάπα σου ως ένα καμβά για νέους πειραματισμούς με διαφορετικά στυλ, χρώματα και συνδυασμούς. Να είσαι πάντα ανοιχτή στο να δοκιμάζεις και πιο τολμηρές κινήσεις. Δηλαδή, να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσης σου. 

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να αρχίσεις το παιχνίδι της αναζήτησης για να κατακτήσεις τον κόσμο της μόδας, με ένα κομψό βήμα τη φορά!


Στο MindMatter γνωρίζουμε πως μπορεί να είναι ένα παιχνίδι αλλά πολλές δύσκολο αν δεν έχεις την εμπειρία. Οπότε μέσα από την ιστοσελίδα μας θα βρεις ό,τι επιθυμείς για να γλυτώσεις χρόνο σε αυτή σου την αναζήτηση!