Έχεις κουραστεί από τα ίδια παλιά smart casual ρούχα που πλέον από ότι φαίνεται τα φοράνε όλοι; 
Αν θέλεις να κάνεις την αλλαγή και να ξεχωρίσεις με τις επιλογές σου, τότε σε έχουμε καλυμμένη. Αυτές οι 8 μοναδικές και κομψές ιδέες για smart casual ντύσιμο θα απογειώσουν το στυλ σου!

Τι είναι το smart casual ντύσιμο;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και να ξεδιαλύνουμε το τι σημαίνει smart casual ντύσιμο.

Το smart casual είναι ένα επαγγελματικό στυλ ντυσίματος το οποίο συνδυάζει μοντέρνα στοιχεία σε ένα σύνολο για να δημιουργήσει μια ημι-επίσημη αλλά άνετη εμφάνιση. Φούστες, φορέματα, παντελόνια κοστουμιού, πουλόβερ, πουκάμισα ή μπλούζες, και πολλές φορές ένα σακάκι, ανάλογα με την περίσταση, είναι μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών για αυτό το είδος.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ smart casual και business casual; 

Το smart casual ντύσιμο είναι συγκρίσιμο με τα business casual ρούχα. Και τα δύο είναι στυλ ρούχων που θα σου προσφέρουν μια επαγγελματική εμφάνιση χωρίς την ανάγκη για κοστούμια ή εντυπωσιακά φορέματα.

Η βασική διαφορά είναι ότι τα smart-casual ρούχα περιλαμβάνουν συνήθως πιο σύγχρονα, κομψά κομμάτια που είναι πιο άνετα από το πιο αυστηρό dress code του business casual. 

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να φορέσει πιο χαλαρά, ημι-επίσημα ρούχα, αλλά όχι και αυτά που θα φορούσε σε μια πρωινή χαλαρή βόλτα στο δρόμο. Δηλαδή με το smart casual dress code μπορεί να του επιτρέπεται το τζιν αλλά όχι οι φόρμες.

Τα αθλητικά παπούτσια, τα σκουρόχρωμα παντελόνια ή τζιν και τα μονόχρωμα - minimal μπλουζάκια είναι παραδείγματα εναλλακτικών επιλογών smart casual.

Ρίξε παρακάτω μια ματιά σε ορισμένες ιδέες έξυπνου casual επαγγελματικού ντυσίματος για να εμπνευστείς!

1. Η ολόσωμη φόρμα είναι ξανά trendy!

Σε ενθαρρύνουμε να επιλέξεις μια μοντέρνα, καλοραμμένη ολόσωμη φόρμα. Είτε επιλέξεις ένα μονόχρωμο χρώμα, όπως το ναυτικό μπλε, ή ένα σμαραγδένιο πράσινο ή ακόμα και ένα κομψό μαύρο μπορείς να το συνδυάσεις με κοσμήματα και ένα ζευγάρι τακούνια ή αθλητικά για να ολοκληρώσεις το σύνολο!

2. Συνδύασε ένα midi φόρεμα με πουκάμισο

Ένα απλό midi φόρεμα μπορεί να μεταμορφωθεί στο απόλυτο smart casual σύνολο μαζί με ένα μονόχρωμο άσπρο, μαύρο ή χρωματιστό πουκάμισο. Το παρακάτω look είναι ακριβώς αυτό που περιγράφουμε.
Όπως βλέπεις δημιουργείται κατά αυτό το στυλ μια σιλουέτα “κλεψύδρα” που είναι ταυτόχρονα κομψή, μοντέρνα και άνετη!

3. Συνδυασμός boho maxi φούστας με πουλόβερ για τον χειμώνα

Το boho-chic συνδυάζεται απόλυτα με το smart casual που επιθυμείς με μια μάξι φούστα και ένα άνετο πλεκτό πουλόβερ. Οι τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί με τη συνοδεία μοντέρνων σχεδίων δεν θυσιάζουν τα επαγγελματικό look που προσπαθείς να πετύχεις.

Διάβασε το λεπτομερές άρθρο μας για το πως να συνδυάσεις σωστά τα διάφορα χρώματα μεταξύ τους.

Αυτό το σύνολο επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ χαλαρού και συνάμα κομψού στυλ. Για τη τελική πινελιά πρόσθεσε ένα ζευγάρι μπότες ή τακούνια και ένα καπέλο τύπου fedora για να ολοκληρώσεις το μποέμικο ύφος!

4. Παντελόνι κοστουμιού με statement loafers

Ένα καλό τζιν χωρίς σκισίματα ή ένα υφασμάτινο παντελόνι όπως αυτό που σου προτείνουμε είναι μια καλή λύση.

H επιτομή της φινέτσας με το Ecru παντελόνι "Emma"το οποίο είναι προσεκτικά σχεδιασμένο στην τελειότητα, διαθέσιμο αποκλειστικά στο MindMatter. Είναι μια μάρκα που φημίζεται για την άψογη ποιότητα και τα σύγχρονα σχέδιά της. 

Το παντελόνι αυτό διαθέτει μια διαχρονική εκρού απόχρωση, αποπνέοντας έναν αέρα κομψότητας που μπορεί να φορεθεί αβίαστα από το πρωί έως και το βράδυ.
Για να το απογειώσεις σου προτείνουμε να επιλέξεις τα statement γυναικεία loafers από έντονα μέχρι και πιο γήινα χρώματα.

Αυτή η αγορά θα είναι σίγουρα η κατάλληλη αρχή για τον εμπλουτισμό της γκαρνταρόμπας σου σε πιο smart casual look!

Σημείωση: Μπορείς επίσης να αγοράσεις και άλλα χρωματιστά ρούχα, για παράδειγμα λινά παντελόνια που μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για κάθε smart-casual εμφάνιση και να φορεθούν στη δουλειά και σε συνέδρια.

5. Η μαγεία της μονοχρωμίας δεν φεύγει από τη μόδα

Τα μονοχρωματικά σύνολα δεν αποτυγχάνουν ποτέ να εντυπωσιάσουν!

Δημιούργησε μια μονόχρωμη εμφάνιση συνδυάζοντας διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας οικογένειας χρωμάτων. 

Για παράδειγμα, ένα καμηλό ζιβάγκο με μπεζ cropped παντελόνι και nude γόβες θα σε κάνει να δείχνεις αβίαστα κομψή και συγκροτημένη με επαγγελματισμό!
Από την αποκλειστική συλλογή της DIVINE Collection στο MindMatter, αυτό το παντελόνι επαναπροσδιορίζει την κομψότητα με τον κλασικό σχεδιασμό και την προσεγμένη, λεπτομερή κατασκευή του. 

Το cropped δερμάτινο παντελόνι Clooney εξασφαλίζει κολακευτική εφαρμογή και είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. 

Η κομψή μαύρη απόχρωση και το leather ύφασμα του αποπνέει αυτοπεποίθηση και ευελιξία που το κάνει ιδανικό για το γραφείο αλλά και για τις βραδινές εκδηλώσεις.

6. Τα απαραίτητα για το καλοκαίρι Crop tops

Αν έχεις αμφιβολίες για το αν θέλεις να φορέσεις ένα cropped top, απλά βάλε ένα σακάκι, πάνω από το σύνολο. Απλώς βάλε το σακάκι κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια, βγάλε το εντελώς όταν είσαι έτοιμη να φύγεις από το χώρο εργασίας.
Αφέσου στην αιθέρια γοητεία του Lilac Bustier "Vida" από τη συλλογή μας, το οποίο ενσαρκώνει τη θηλυκότητα και τη χάρη σου. 

Η ντελικάτη λιλά απόχρωση προκαλεί μια αίσθηση γοητείας, ξεχωριζοντας το από τις συμβατικές επιλογές.
Τα κροπ τοπ σε στυλ κορσέ φαίνονται υπέροχα με ένα oversized πουκάμισο, δημιουργώντας ένα κολακευτικό προφίλ που είναι στενό στον κορμό αλλά χαλαρό στα χέρια και το σώμα. Η λύση για ένα γρήγορο και στυλάτο smart casual ντύσιμο!

7. Το κλασικό λευκό πουκάμισο

Δεν ονομάζουμε αδίκως το λευκό πουκάμισο ένα κλασικό κομμάτι, καθώς μπορεί να συνδυαστεί από κάτω πολύ εύκολα με ό,τι μπορείς να φανταστείς!

Μερικά παραδείγματα, για να σε διευκολύνουμε, είναι τα εξής: Συνδύασε το με μια δερμάτινη pencil φούστα, με ένα εμπριμέ παντελόνι palazzo ή ακόμα και με ένα απλό σκουρόχρωμο τζιν.
Αυτό το εξαίσιο κομμάτι ξεχωρίζει για την απλότητα του και για το ποιοτικό ύφασμα του. Το πουκάμισο Lucia διαθέτει ύφασμα από ποπλίνα για έναν απολαυστικό συνδυασμό άνεσης και φινέτσας. 

Με τις λεπτές αλλά χαρακτηριστικές πιέτες αυτού του πουκαμίσου θα αναδείξεις ένα μείγμα σύγχρονων και διαχρονικών στοιχείων.

8. Μην ξεχάσεις τα αξεσουάρ!

Βεβαιώσου ότι έχεις μερικά ζευγάρια επαγγελματικά παπούτσια για πιο επίσημες εκδηλώσεις, όπως Oxfords, ψηλοτάκουνα ή loafers, και ένα ζευγάρι δερμάτινα, καμβά ή σουέτ αθλητικά παπούτσια για πιο χαλαρές περιστάσεις. 

 


Τέλος, πρόσθεσε μια ζώνη, ένα ρολόι ή άλλα κοσμήματα της αρεσκείας σου για να ολοκληρώσεις την smart casual εμφάνιση σου!