Καθώς μπαίνουμε στην εποχή την οποία τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και ο αέρας να γίνεται πιο κρύος, ήρθε και η ώρα να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου με τις τελευταίες τάσεις της φθινοπωρινής μόδας. Ετοιμάσου για άνετα και λεπτά πουλόβερ όπως και για κατάλληλα φθινοπωρινά φορέματα. 
Σε αυτό το άρθρο, σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο κομψά φθινοπωρινά φορέματα για το 2023. Μπορείς να παραμείνεις σικάτη ενώ απολαμβάνεις την ομορφιά αυτής της εποχής.

Midi φθινοπωρινές φούστες με πουλόβερ

Οι midi φούστες σε συνδυασμό με ένα απλό πουλόβερ είναι ένα must-have για τη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα φέτος. Αυτές οι φούστες - φορέματα προσφέρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και στυλ. Θα σε κρατούν ζεστή τις πιο ψυχρές ημέρες, ενώ θα σε κάνουν να δείχνεις αβίαστα κομψή. 

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα από φούστες που μπορείς να βρεις online αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα. Η midi φούστα DIXON σε σατέν ύφασμα και εκρού χρώμα καλύπτει ομοιόμορφα τα πόδια και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια οποιουδήποτε χρώματος μπλούζα ή πουλόβερ από πάνω! 

Tip: Επίλεξε γήινους τόνους όπως μπεζ, εκρού, σκουριά, πράσινο της ελιάς ή βαθύ μπορντό και γενικότερα όλες τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στις περισσότερες επιδερμίδες για να αγκαλιάσεις τη φθινοπωρινή παλέτα. Όπως το παραπάνω παράδειγμα έτσι και με πολλές ακόμα φούστες θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις συνδυασμούς με μπότες αστραγάλου και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση!

Το βελούδο είναι και πάλι στη μόδα!

Το βελούδο επέστρεψε και είναι η καλύτερη επιλογή υφάσματος για αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ. Τα βελούδινα φορέματα δεν είναι μόνο πολυτελή στην αίσθηση πάνω σου αλλά είναι και απίστευτα ευέλικτα.

Μπορείς να τα βρεις σε διάφορα μήκη και στυλ, από εφαρμοστά μίνι φορέματα μέχρι και μάξι φορέματα.

Η πλούσια υφή του βελούδου προσθέτει βάθος στα φθινοπωρινά σου ρούχα, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν. Επίλεξε και πάλι αποχρώσεις γήινες ή αλλιώς κοσμήματος, όπως ζαφείρι, σμαράγδι ή αμέθυστο, για μια πλούσια πινελιά που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή!

Bohemian μάξι φορέματα σε γήινα χρώματα

Αν και εσύ λατρεύεις το μποέμικο - bohemian look, τα μάξι φορέματα είναι μια υπέροχη επιλογή για αυτό το φθινόπωρο. Για τα πιο κρύα πρωινά ή βράδια μπορείς πολύ εύκολα να τα συνδυάσεις με μια ζακέτα ή ένα σακάκι από πάνω.

Αυτά τα φορέματα αποπνέουν μια χαλαρή και πιο artistic εικόνα, ενώ σε κρατούν πιο ζεστή συγκριτικά με άλλα φορέματα. Αναζήτησε φορέματα με floral σχέδια, paisley μοτίβα και γήινα χρώματα (κυρίως το καφέ) που θυμίζουν την ομορφιά της φύσης κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Τέλος, συνδύασε τα με μπότες στον αστράγαλο και ένα τζιν μπουφάν για ένα αβίαστα κομψό boho σύνολο!

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορούμε να σου προτείνουμε ώστε να κάνεις άμεσα τις αγορές σου και να προλάβεις το φετινό φθινόπωρο με στυλ. Ένα σικάτο μάξι φόρεμα Lorena της Divine Collection σε μπλε χρώμα με φλοράλ σχέδια αποκλειστικά στο κατάστημα μας.

Καλύπτει μέχρι και το αστράγαλο και όπως μπορείς να φανταστείς στη πράξη μπορείς να καλύψεις τα χέρια και τους όμως σου με ένα τζιν ή δερμάτινο μπουφάν!

Δερμάτινες πινελιές για κομψές φθινοπωρινές εξόδους

Τα δερμάτινα φορέματα κάνουν και αυτά την επανεμφάνιση τους σε πιο τολμηρές δηλώσεις στη φθινοπωρινή μόδα για το 2023. Αυτά τα φορέματα προσθέτουν μια πινελιά edginess στην γκαρνταρόμπα σου, ενώ εξακολουθούν να αγκαλιάζουν τη ζεστασιά της εποχής.

Στο Mind Matter θα βρεις δερμάτινα φορέματα σε διάφορα στυλ. Ένα πολύ χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω.

Δικό μας tip: Επίλεξε το κλασικό μαύρο δέρμα για μια διαχρονική εμφάνιση ή πειραματίσου με βαθιά, πλούσια χρώματα όπως το πράσινο του δάσους ή το merlot.

Φορέματα με “περιτύλιγμα” στη μέση

Τα φορέματα που έχουν την στυλιστική λεπτομέρεια με το περιτύλιγμα στο ύψος της μέσης είναι ένα διαχρονικό κλασικό κομμάτι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Για το 2023, επιστρέφουν και κάνουν “πάταγο”, προσφέροντας μια ευέλικτη και κολακευτική επιλογή για τη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα, δημιουργώντας μια σιλουέτα σαν κλεψύδρα που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους!

Το συγκεκριμένο μάξι Misto φόρεμα με τη λεπτομέρεια της περιτύλιξης στη μέση σε μαύρο χρώμα της PLATINUM Collection είναι από τις τελευταίες τάσεις στη μόδα. Μη το χάσεις! 

Tip: Δες φορέματα σε πιο εναλλακτικές φθινοπωρινές αποχρώσεις όπως μουσταρδί, τερακότα ή βαθύ navy-νευτικό μπλε. Συνδύασε τα όπως αναφέραμε και παραπάνω με μπότες μέχρι το γόνατο και μια στυλάτη ζώνη για μια κομψή και ολοκληρωμένη εμφάνιση!

Το καρό δεν μένει ποτέ εκτός!

Το καρό είναι το απόλυτο φθινοπωρινό μοτίβο και παραμένει για μια ακόμα χρονιά στις τοπ επιλογές ένδυσης περισσότερα στα παντελόνια. Τα καρό φορέματα, βέβαια, είναι μια φανταστική προσθήκη στη γκαρνταρόμπα σου!

Είτε πρόκειται για ένα κλασικό ταρτάν είτε για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του μοτίβου, τα καρό φορέματα αποπνέουν μια ζεστή, ρουστίκ γοητεία που είναι ιδανική για αυτή την εποχή. Για να ολοκληρώσεις την εμφάνιση, συνδύασε το με ένα τζιν μπουφάν ή με ένα μονόχρωμο σακάκι.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πως να ντύνεσαι καλύτερα τότε σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσεις το άρθρο μας “Πώς να ντυθώ με στυλ και να ξεχωρίζω σε 9 απλά βήματα”