Πώς να δημιουργήσεις σε απλά βήματα το απόλυτο χειμερινό street style

Ο χειμώνας δεν είναι μόνο τα παγωμένα πρωινά και οι ζεστές σοκολάτες, αλλά και η εποχή κατά την οποία μπορείς να αναδείξεις το προσωπικό σου στυλ, χωρίς περιορισμούς. 

Το απόλυτο χειμερινό street style έχει να κάνει με την τέχνη του συνδυασμού της μόδας και της λειτουργικότητας, ενώ παράλληλα παραμένει άνετο και κομψό. 

Μην αφήσεις τον κρύο καιρό να περιορίσει το στυλ σου. Αντίθετα, ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα για να δημιουργήσεις το δικό σου χειμερινό στυλ!

1. Το layering χρειάζεται τρόπο και όχι κόπο!

Το χειμερινό στυλ έχει να κάνει με την τέχνη του layering. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα άνετο βασικό στρώμα, όπως ένα θερμικό τοπ ή ένα μαλακό - λεπτό ζιβάγκο. 

Στη συνέχεια, δημιούργησε ένα ακόμα στρώμα με ένα πουλόβερ, μια ζακέτα και ένα κομψό μπουφάν. Ανάμειξε και συνδύασε διαφορετικές υφές, χρώματα και μοτίβα για να προσθέσεις βάθος και πιο πολύ ενδιαφέρον στο ντύσιμο σου. 

Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις ένα πλεκτό λεπτό πουλόβερ με ένα μονόχρωμο σακάκι σε για ένα κομψό και αντίθετο look.

 

2. Ολοκλήρωσε κάθε εμφάνιση σου με ένα statement παλτό

Ένα κομψό χειμωνιάτικο παλτό είναι το κομμάτι με οποίο θα βάλεις την υπογραφή σου για τη σεζόν. Επένδυσε σε ένα παλτό υψηλής ποιότητας που όχι μόνο σε κρατάει ζεστή αλλά και συμπληρώνει το προσωπικό σου στυλ. 

Οι κλασικές επιλογές, όπως τα μάλλινα πανωφόρια και τα παλτό από faux γούνα, είναι διαχρονικές και ευέλικτες. Για ένα πιο δυνατό statement, σκέψου ένα μοναδικό χρώμα ή μοτίβο που ξεχωρίζει.

Ένα ζωηρό κόκκινο ή ένα εκλεπτυσμένο μοτίβο μπορεί να απογειώσει αμέσως τη χειμερινή σου εμφάνιση.

3. Οι μπότες σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Τα χειμωνιάτικα υποδήματα δεν είναι μόνο για να κρατάνε τα δάχτυλα των ποδιών σου ζεστά, αλλά είναι και ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χειμωνιάτικου street style. 

Επένδυσε σε ένα ζευγάρι μοντέρνες αλλά και λειτουργικές μπότες που είναι κατάλληλες για τον κρύο και με υγρασία καιρό. 

Οι μπότες αστραγάλου, οι μπότες μέχρι το γόνατο μπορούν να προσθέσουν ένα “αστικό στυλ” στο ντύσιμό σου. 

Μην ξεχάσεις να τις αξεσουάρεις με άνετες και ιδιαίτερες κάλτσες για μια έξτρα πινελιά ζεστασιάς και στυλ.

4. Τα άνετα αξεσουάρ είναι το κλειδί της τελειοποίησης

Τα αξεσουάρ είναι το μυστικό σου όπλο για να πετύχεις το απόλυτο χειμερινό street style. Τα κασκόλ, τα γάντια και τα καπέλα όχι μόνο σε κρατούν ζεστή, αλλά προσφέρουν και άπειρες ευκαιρίες για αυτοέκφραση. 

Δοκίμασε χοντροκομμένα πλεκτά κασκόλ σε έντονα χρώματα, δερμάτινα γάντια με ένα twist ή έναν σκούφο με παιχνιδιάρικα πον-πον. Αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σου, ενώ παράλληλα σε κρατούν άνετη στις χαμηλές θερμοκρασίες.

5. Κάνε πειραματισμούς με τις υφές

Το παιχνίδι με τις διαφορετικές υφές είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κάνεις τα χειμερινά σου ρούχα να ξεχωρίζουν. Ο συνδυασμός υλικών όπως η ψεύτικη γούνα, το δέρμα, το σουέτ και το μαλλί μπορεί να προσθέσει βάθος και διάσταση στην εμφάνισή σου. 

Για παράδειγμα, συνδύασε ένα δερμάτινο μπουφάν με γούνινο γιακά με μια μάλλινη φούστα και σουέντ μποτάκια για ένα εντυπωσιακό σύνολο που αναδεικνύει την ευελιξία του στυλ σου.

6. Μην ξεχνάς τα πουλόβερ έχουν την τιμητική τους

Ένα κομψό πουλόβερ μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο του χειμωνιάτικου outfit σου. Επίλεξε ένα statement πουλόβερ που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το στυλ σου. 

Αναζήτησε μοναδικές λεπτομέρειες, όπως υπερμεγέθη κουμπιά, ιδιόμορφα μοτίβα ή πλεκτά με υφή. Ένα ξεχωριστό πουλόβερ μπορεί να σε κάνει αμέσως να γίνεις η trendsetter στους δρόμους τον χειμώνα!

7. Αξεσουάρ με αυτοπεποίθηση

Τα αξεσουάρ είναι οι καλύτεροι φίλοι σου όταν πρόκειται για το χειμερινό street style. Σκέψου να προσθέσεις λίγο bling με statement κοσμήματα, όπως oversized σκουλαρίκια ή ένα ογκώδες κολιέ. 

Πειραματίσου με ζώνες για να σφίξεις το παλτό σου και να αναδείξεις τη μέση σου. Μην ξεχάσεις μια κομψή τσάντα που να συμπληρώνει το ντύσιμό σου και θα είσαι έτοιμη να βγεις στους δρόμους με αυτοπεποίθηση.

Τα συμπεράσματά μας

Η δημιουργία του απόλυτου χειμερινού street style έχει να κάνει με το να αγκαλιάσεις την εποχή αυτή με δημιουργικότητα και στυλ. Το κλειδί είναι να δημιουργείς στρώσεις με στρατηγική, να επιλέγεις statement κομμάτια και αξεσουάρ με περίσκεψη. 

Είτε κάνεις βόλτα στην πόλη είτε συναντάς τους φίλους σου για καφέ, αυτά τα απλά βήματα θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ζεστή και μοντέρνα κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών του χρόνου.

Προχώρησε λοιπόν, αψήφησε τη χειμωνιάτικη ψύχρα και άφησε το στίγμα σου στους δρόμους με τη μοναδική και κομψή χειμερινή σου εμφάνιση!

Καλές αγορές!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πώς να ντύνεσαι εύκολα, γρήγορα και εντυπωσιακά, τότε σου προτείνουμε να διαβάσεις το άρθρο μας “Πώς να ντυθώ με στυλ και να ξεχωρίζω σε 9 απλά βήματα!